недеља, 10. април 2011.

Јогурт торта

Састојци:
  • 400 г кекса 
  • 200 г шећера 
  • 500 мл јогурта 
  • 2 банане 
  • 1 кесица праха за шлаг 
  • млеко или вода за шлаг 
  • рендана чоколада за декорацију 
Припрема:
У дубоки суд сипамо јогурт, додамо шећер и промешамо. Додамо изломљени кекс и добро уједначимо масу. Правоугаони калуп обложимо најлонском фолијом, напунимо смесом и затворимо крајевима фолије. Оставимо да се охлади у фрижидеру. Одстранимо фолију тј. смесу пребацимо на тањир за послуживање (мамина помоћ је пожељна). По торти распоредимо парчад банане исечене на пола по дужини. Украсимо шлагом и ренданом чоколадом.




Нема коментара:

Постави коментар