Састојци:
- 400 г кекса
- 200 г шећера
- 500 мл јогурта
- 2 банане
- 1 кесица праха за шлаг
- млеко или вода за шлаг
- рендана чоколада за декорацију
Припрема:
У дубоки суд сипамо јогурт, додамо шећер и промешамо. Додамо изломљени кекс и добро уједначимо масу. Правоугаони калуп обложимо најлонском фолијом, напунимо смесом и затворимо крајевима фолије. Оставимо да се охлади у фрижидеру. Одстранимо фолију тј. смесу пребацимо на тањир за послуживање (мамина помоћ је пожељна). По торти распоредимо парчад банане исечене на пола по дужини. Украсимо шлагом и ренданом чоколадом.
Нема коментара:
Постави коментар