![]()  | 
| Тортица од спекуласа са малинама | 
- паковање кекса са циметом - "Спекулас"
 - 100 г путера
 - 250 мл течне слатке павлаке
 - 45 г шећера
 - малине
 
Припрема: 
- Извадимо путер из фрижидера пола сата раније како би омекшао на собној температури.
 - Ставимо кекс у чинију и измрвимо га уз помоћ виљушке. Ако вам је тако тешко сипајте кекс у кесу за замрзивач и пређите оклагијом преко њега како би се измрвио.
 - Додамо омекшали путер и добро сјединимо масу.
 - Добијено тесто развучемо оклагијом на провидној фолији.
 - Прекријемо још једним слојем фолије и оставимо у фрижидер на 10-ак минута.
 - За то време умутимо слатку павлаку да се претвори у шлаг. Пажљиво додамо шећер.
 - Извадимо тесто из фрижидера и скинемо провидну фолију.
 - Исечемо тесто на неколико правоугаоника, дуже странице 8-10 цм.
 - На први правоугаоник ставимо слој шлага.
 - Па слој малина.
 - Прекријемо другим правоугаоником.
 - Опет ставимо шлаг.
 - На крају украсимо са неколико малина.
 






Нема коментара:
Постави коментар