понедељак, 30. јануар 2012.

Тортица од спекуласа са малинама

Тортица од спекуласа са малинама
Састојци: 
  • паковање кекса са циметом - "Спекулас" 
  • 100 г путера 
  • 250 мл течне слатке павлаке 
  • 45 г шећера 
  • малине 
Припрема: 
  1. Извадимо путер из фрижидера пола сата раније како би омекшао на собној температури.
  2. Ставимо кекс у чинију и измрвимо га уз помоћ виљушке. Ако вам је тако тешко сипајте кекс у кесу за замрзивач и пређите оклагијом преко њега како би се измрвио.
  3. Додамо омекшали путер и добро сјединимо масу. 
  4. Добијено тесто развучемо оклагијом на провидној фолији. 
  5. Прекријемо још једним слојем фолије и оставимо у фрижидер на 10-ак минута.
  6. За то време умутимо слатку павлаку да се претвори у шлаг. Пажљиво додамо шећер. 
  7. Извадимо тесто из фрижидера и скинемо провидну фолију. 
  8. Исечемо тесто на неколико правоугаоника, дуже странице 8-10 цм. 
  9. На први правоугаоник ставимо слој шлага.
  10. Па слој малина.
  11. Прекријемо другим правоугаоником. 
  12. Опет ставимо шлаг. 
  13. На крају украсимо са неколико малина. 




По рецепту из Ларусовог кувара "Посластичарство за клинце!" 


Нема коментара:

Постави коментар