Тортица од спекуласа са малинама |
- паковање кекса са циметом - "Спекулас"
- 100 г путера
- 250 мл течне слатке павлаке
- 45 г шећера
- малине
Припрема:
- Извадимо путер из фрижидера пола сата раније како би омекшао на собној температури.
- Ставимо кекс у чинију и измрвимо га уз помоћ виљушке. Ако вам је тако тешко сипајте кекс у кесу за замрзивач и пређите оклагијом преко њега како би се измрвио.
- Додамо омекшали путер и добро сјединимо масу.
- Добијено тесто развучемо оклагијом на провидној фолији.
- Прекријемо још једним слојем фолије и оставимо у фрижидер на 10-ак минута.
- За то време умутимо слатку павлаку да се претвори у шлаг. Пажљиво додамо шећер.
- Извадимо тесто из фрижидера и скинемо провидну фолију.
- Исечемо тесто на неколико правоугаоника, дуже странице 8-10 цм.
- На први правоугаоник ставимо слој шлага.
- Па слој малина.
- Прекријемо другим правоугаоником.
- Опет ставимо шлаг.
- На крају украсимо са неколико малина.
Нема коментара:
Постави коментар