уторак, 17. јул 2012.

Чоколадни кекс

Чоколадни кекс
Састојци:
  • 180 г путера, 
  • 200 г жутог шећера, 
  • 250 г брашна, 
  • кашика-две горког какаоа, 
  • око 100 г крупног белог шећера 

Припрема: 
  1. Сипај у чинију све састојке осим белог шећера и мешај их ручно или помоћу миксера тако да добијеш чврсто тесто. 
  2. Мени је тесто било претврдо па сам морала да додам мало млека. Следећи пут ћу постепено додавати брашно јер мислим да га је било превише. 
  3. Подели тесто на три дела. 
  4. На радној површини сваки део уваљај тако да добијеш три "кобасице". 
  5. Сваку увиј у провидну фолију. 
  6. Остави их 10-15 минута колико је отприлике потребно да се тесто стегне. 
  7. Извади кобасице од теста из фрижидера и уваљај их у бели шећер.
  8. Исеци их на колутове дебеле око 1 цм. 
  9. Поређај колутове на плех подмазан путером. 
  10. Замоли неког одраслог да их пече 15-ак минута у рерни загрејаној на 180 степени. 

По рецепту из Ларусовог кувара "Посластичарство за клинце!"


Нема коментара:

Постави коментар