![]()  | 
| Чоколадни кекс | 
- 180 г путера,
 - 200 г жутог шећера,
 - 250 г брашна,
 - кашика-две горког какаоа,
 - око 100 г крупног белог шећера
 
Припрема: 
- Сипај у чинију све састојке осим белог шећера и мешај их ручно или помоћу миксера тако да добијеш чврсто тесто.
 - Мени је тесто било претврдо па сам морала да додам мало млека. Следећи пут ћу постепено додавати брашно јер мислим да га је било превише.
 - Подели тесто на три дела.
 - На радној површини сваки део уваљај тако да добијеш три "кобасице".
 - Сваку увиј у провидну фолију.
 - Остави их 10-15 минута колико је отприлике потребно да се тесто стегне.
 - Извади кобасице од теста из фрижидера и уваљај их у бели шећер.
 - Исеци их на колутове дебеле око 1 цм.
 - Поређај колутове на плех подмазан путером.
 - Замоли неког одраслог да их пече 15-ак минута у рерни загрејаној на 180 степени.
 
По рецепту из Ларусовог кувара "Посластичарство за клинце!"




Нема коментара:
Постави коментар