Чоколадни кекс |
- 180 г путера,
- 200 г жутог шећера,
- 250 г брашна,
- кашика-две горког какаоа,
- око 100 г крупног белог шећера
Припрема:
- Сипај у чинију све састојке осим белог шећера и мешај их ручно или помоћу миксера тако да добијеш чврсто тесто.
- Мени је тесто било претврдо па сам морала да додам мало млека. Следећи пут ћу постепено додавати брашно јер мислим да га је било превише.
- Подели тесто на три дела.
- На радној површини сваки део уваљај тако да добијеш три "кобасице".
- Сваку увиј у провидну фолију.
- Остави их 10-15 минута колико је отприлике потребно да се тесто стегне.
- Извади кобасице од теста из фрижидера и уваљај их у бели шећер.
- Исеци их на колутове дебеле око 1 цм.
- Поређај колутове на плех подмазан путером.
- Замоли неког одраслог да их пече 15-ак минута у рерни загрејаној на 180 степени.
По рецепту из Ларусовог кувара "Посластичарство за клинце!"
Нема коментара:
Постави коментар