![]()  | 
| Бисквити | 
- 125 г омекшалог маслаца,
 - 120 г ситног шећера,
 - 1 јаје,
 - 250 г оштрог брашна,
 
- шарене мрвице, перлице, суво грожђе...
 - папир за печење
 
1. У чинију у којој је већ стављен маслац (без омота) да омекша, додати шећер и пенасто умутити. Може кашиком, а може и миксером. 
2. Додати и јаје па и то умешати. 
3. Постепено додавати брашно и све заједно умесити. 
4. Направити лопту од теста. 
5. На радни сто посути брашно па ту развити лопту од теста уз помоћ оклагије. 
6. Ако ти је тесто сувише мекано и масно, можеш га кратко држати у фрижидеру или додати још брашна. Брашно додај и на оклагију како би се лакше радило. 
7. Укључи рерну на 180°Ц. 
8. Стави пек-папир у плех за печење.
9.  Модлицама исеци разне облике и пребаци их у плех, тј. на пек-папир. 
10. Украси бисквите по жељи. Може се придружити и млађи брат, или сестра... Неколико бисквита остави без украса. А и не мораш. 
11. Плех са бисквитима стави у загрејану рерну.
12. Пећи док не порумене. У овом кораку, као и у претходном, може да помогне мама. Нарочито је препоручљиво код вађења врелог плеха из рерне. 
13. Док чекате да се бисквити охладе уживајте у њиховом опијајућем мирису.
14. А онда може да почне дегустација.
15. Ммммммммм............





Stvarno od srca BRAVO za male majstore!!! :)
ОдговориИзбриши