Бисквити |
- 125 г омекшалог маслаца,
- 120 г ситног шећера,
- 1 јаје,
- 250 г оштрог брашна,
- шарене мрвице, перлице, суво грожђе...
- папир за печење
1. У чинију у којој је већ стављен маслац (без омота) да омекша, додати шећер и пенасто умутити. Може кашиком, а може и миксером.
2. Додати и јаје па и то умешати.
3. Постепено додавати брашно и све заједно умесити.
4. Направити лопту од теста.
5. На радни сто посути брашно па ту развити лопту од теста уз помоћ оклагије.
6. Ако ти је тесто сувише мекано и масно, можеш га кратко држати у фрижидеру или додати још брашна. Брашно додај и на оклагију како би се лакше радило.
7. Укључи рерну на 180°Ц.
8. Стави пек-папир у плех за печење.
9. Модлицама исеци разне облике и пребаци их у плех, тј. на пек-папир.
10. Украси бисквите по жељи. Може се придружити и млађи брат, или сестра... Неколико бисквита остави без украса. А и не мораш.
11. Плех са бисквитима стави у загрејану рерну.
12. Пећи док не порумене. У овом кораку, као и у претходном, може да помогне мама. Нарочито је препоручљиво код вађења врелог плеха из рерне.
13. Док чекате да се бисквити охладе уживајте у њиховом опијајућем мирису.
14. А онда може да почне дегустација.
15. Ммммммммм............
Stvarno od srca BRAVO za male majstore!!! :)
ОдговориИзбриши